Pengarna framför allt

Det var roligare att se Elfsborg ikväll än sist det begav sig. Tacka fan för det, inget av lagen hade något speciellt att spela för. Valencia gjorde vad som krävdes och Elfsborg bjöd bättre upp till dans denna gång och vips så kändes steget ut i Europa inte så stort längre. Och det är det förstås inte. Däremot är steget upp till Europas toppklubbar enormt och Valencia tillhör den skaran.


Därför var det mer eller mindre kört för Elfsborg redan efter lottningen. Därför var förlusten nere i Spanien inte speciellt förvånande, (det var sättet de förlorade på). Och därför var det här dubbelmötet inget annat än erfarenhetshöjare inför nästa års kval. Om nu Elfsborg tar hem guldet i år, vill säga. Det kan hänga på Denni Avdic, talangen som axlade Samuel Holmens mantel i kvällens match och gjorde det på ett utmärkt sätt.


För Samuel Holmén har äntligen, efter ett par jobbiga år av rykten, halvhjärtade kontakter och kraschade förhandlingar, fått sitt proffskontrakt. Han går nu ut som proffs i Europa. Han går till... Bröndby!!?

Ärligt talat undrar jag vad som rörde sig i huvudet på honom när han tackade ja till Bröndby. Var det dollartecken han såg framför ögonen eller kan det möjligtvis ha varit så att han blivit så desperat efter allt proffssurr som det inte blivit något utav, att han nappade på Bröndbys anbud utan att egentligen tänka efter?


Bröndby må kanske låta som ett topplag, men de är långt ifrån vad de har varit. Förra året slutade man mitt i tabellen och årets säsong har börjat ännu värre. För tillfället parkerar man på nedflyttningsplats med endast fem inspelade poäng på sju matcher. Bröndby är ett lag i gungning och det vete sjutton om jag inte lägger till ett ord som kris också.


Så, i ett läge när det har talats om att Bröndbys svenskar kan vara på väg att lämna skutan, i ett läge när Holmén närmast riskerar att få slåss i en nedflyttningsstrid, i ett läge när Elfsborg är två matcher ifrån gruppspel i Uefa-cupen och sju matcher ifrån ett nytt SM-guld och därmed en ny chans till Champions League ? då väljer killen Bröndby!


Hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte komma ifrån att de sportsliga aspekterna talar för Elfsborg och de ekonomiska aspekterna för Bröndby. Och i ett sådant läge vinner alltså pengarna. Undrar just om det var så han föreställde sig sin fotbollsframtid när han låg på pojkrummet och drömde om att lyckas som fotbollsspelare?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0