Det stinkande kloakhålet i Enköping

   

Enköping brukar kallas för Sveriges närmaste stad. Man har rimliga avstånd till tre internationella flygplatser och Stockholm kan nås på under fyrtio minuter. Man har 3 golfbanor, borgerligt styre, ett fotbollslag i landets näst högsta serie men gångarna och trapporna kring stadens centralstation är också bland det skitigaste jag sett.

Kumla har problem med vandalisering, Hallsberg och Örebro stinker av urin. Storstäder som Stockholm lider av en helsickes massa klotter. Enköping framstår dock som Sveriges svarta får ? bokstavligt talat.


Trappan ned från perrongen såg ut som ett stort svart hål som bara väntade på att få svälja de intet ont anande resenärer som vågade kliva av i den lilla staden. Det tog några sekunder innan jag tog mod till mig och vågade mig ner i den illaluktande underjorden. En rask språngmarsch senare nådde jag ytan på andra sidan spåren och kunde andas ut.


Med på tåget fanns riksdagsledamoten Johan Pehrson (Fp). Om han steg av i Enköping så blev han uppslukad av kloakhålet, för jag såg honom aldrig komma upp på andra sidan. Undrar just om hans partikamrater i kommunen skulle ha gjort något åt situationen då?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0