Hets av en folkgrupp

Så blev det som det borde vara. JK konstaterade att Lars Vilks teckningar inte är att betrakta som hets mot folkgrupp. Och någonting annat vore förstås en rejäl överraskning. Överraskande därför att ord i det svenska språket därmed skulle få en helt annan innebörd än vad många av oss tror att de har.


Anmälarna missar en viktig detalj i sammanhanget. För att det ska vara hets MOT en folkgrupp krävs ju att man eldar upp andra människor som inte tillhör den folkgruppen till att vilja gå till attack. Men i det här fallet är det ju endast muslimerna som blivit hetsade och uppeldade. Så vad handlar det om då? Hets AV en folkgrupp?


Missförstå mig rätt. Jag är helt för att Mahmoud Albede och de andra ska ha rätt att kräva prövning om ett lagbrott begåtts, men då får de tänka igenom saken ordentligt först och pröva rätt sorts lagbrott. Å andra sidan har den gode Mahmoud visat prov förut på att tala först och tänka sedan.

Det var så sent som förra året som han gick ut i ett öppet brev och krävde särlagstiftning för muslimer. I brevet skrev han att "egentligen borde alla lagar bearbetas eller anpassas efter behovet hos alla minoritetsgrupper i Sverige", vilket faller på sin egen orimlighet, men som ni kanske minns så nöjde han sig med att endast kräva den anpassningen för muslimer.


Jag ser med spänning fram emot nästa spontana ogenomtänkta förslag som Mahmoud Albede vill driva igenom. Det är ju inte utan att man drar sig till minnes Arne Ankas berömda citat: "Att tänka innan man talar är som att torka sig i röven innan man skiter."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0