Någonting annat är alltid något bättre

Vissa blir aldrig riktigt nöjda. Gräset är grönare på andra sidan och någonting annat är alltid något bättre.
En tjejkompis gifte sig förra sommaren. Idag har de redan ett barn och är separerade. Hon har sagt något om att de var mer som kompisar. Jag tror inte att hon var nöjd.

Vissa människor har större problem med sådant där än andra. De tröttnar fort och måste gå vidare. Det kan handla om så vitt skilda saker som krogbesök, favoritgodis eller partners. Men dessa människor brukar lugna ned sig med åren och tjejkompisen är fortfarande en bit under 30 så hon kanske finner ro så småningom.

Grejen med sådana personer är inte så mycket att de börjar ogilla det de har som att de blir för nyfikna på vad som finns runt nästa hörn. När de kikar runt hörnet och får syn på något nytt skapas ett otroligt stort begär och behov som är svårt att förklara.

Andra människor, speciellt här i Sverige, går ofta efter devisen att man vet vad man har men inte vad man får. De som aldrig blir nöjda är däremot fullständigt övertygade om att det de får är vida bättre än det de har. Även om det inte stämmer.

Min syster och mamma är typexempel på detta då de byter lägenhet som vi andra byter, tja mobil?
Syrran flyttade in i sin nuvarande etta i början av året och hon börjar redan prata om att hitta något annat. Ibland är det hyran som är problemet. Ibland är det lyhördheten i huset. Men oftast handlar det om att det inte finns någon riktig hall. (Jag däremot fullkomligt älskar planlösningen.)

Mamma brukar i alla fall bo ett par år på ett ställe innan hon bestämmer sig för att flytta. För henne har de stora frågorna handlat om hon vill bo på nedre botten eller inte. Nu är dock hennes flyttfunderingar legitima då min yngsta syster snart är redo att flytta hemifrån och hon därför måste titta på något mindre.
 
För tjejkompisen och hennes korta äktenskap handlade det mycket om att hon trodde att trygghet hos en snäll kille, efter några skithögar till pojkvänner, skulle vara bättre. Nu går hon vidare eftersom kärleken inte fanns där. Nu verkar ett förhållande med en snäll kille som hon dessutom blir kär i mycket bättre. Eller så blir det något annat slags förhållande, eller så inget förhållande alls.

Jag hoppas hur som helst att hon lugnar ned sig och börjar nöja sig med saker och ting. För det är faktiskt så att ofta är inte gräset grönare på andra sidan. Ofta är det inte ens gräs!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0