Vinkeln: mobbad stackars hårdrockare

Som vanligt är inget vad det först verkar. Speciellt inte i Aftonblaskan. Det räcker inte med att bara läsa omslaget (i det här fallet rubriken). För visst är det hemskt och vansinnigt att Emil Koverot inte får behålla sitt nya jobb på grund av att han är hårdrockare? Det är ju ändå 2008.

I ingressen till artikeln vill man höja pulsen på läsaren och få denna att läsa vidare så naturligtvis skriver man att skälet till uppsägningen är så enkel som att stackars Emil är hårdrockare. Nåja, vi som är vuxna vet nu att det sällan är så enkelt som det först verkar. Nyfiken läser jag vidare och inser mycket riktigt att det inte precis är The Poodles som Emil spelar i.
Bandet heter Blodsrit och har texter som "med vapen i hand och kors runt hals, de intog vårt rike bestal oss vår tro, nu hämndens klocka för dem klämta skall, klingande svärd ska dränkas i kristet blod..."
   Lägger man där till faktorer som att skolan ifråga är en särskola med speciella elever så känns det inte så upprörande längre.

Ett stort fel gjorde rektorn, och det var att han googlade Emils band efter att han gett honom jobbet istället för innan. Men det är ju inte den vinklingen reportern på Aftonblaskan är ute efter. Istället går de på vinkeln "mobbad stackars hårdrockare", för då får de fler som upprör sig, vilket leder till att fler bloggar/snackar kring artikeln, vilket genererar schysst med trafik tillbaka till Aftonblaskan.

Det är tråkigt för Emil att det blev sådant strul för honom, men i värsta fall har han ju alltid sitt hårdrocksband att falla tillbaka på. De borde kunna göra karriär på den här uppståndelsen.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1400193.svd
http://aftonbladet.se/nyheter/article2750571.ab
http://dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=797228

Kommentarer
Postat av: Crosse

Jag som blivande lärare blir helt klart upprörd eftersom att uppsägningen inte har något lagligt stöd utan bygger enbart på rektorns egen s.k etik om vad som är rätt och passande. Denna godtycklighet gör att man inte vet vilka fritidsintressen som kan påverka en eventuell anställning. Nästa gång kanske det är att man håller på "fel" lag i fotboll som inte passar in i rektorns moralvärld!

2008-06-26 @ 21:44:27
Postat av: Thx

Det här blogginlägget var en kritik mot kvällstidningarnas sätt att framställa "nyheter" mer än något annat. Klart som fan att rektorn har gjort fel. Jag blir bara inte så upprörd som vad artikelns rubrik och ingress vill piska upp.Men tyvärr får man nog acceptera att sådant här kan förekomma. För vem kan säga på vilka grunder man får eller inte får ett jobb - egentligen?

Men det var som sagt inte det jag ville ta upp i inlägget.

2008-06-27 @ 00:37:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0