Orkar Lagerbäck ladda om?

Zlatan spelade från start vilket var nödvändigt. Tyvärr stod han inte att känna igen. Urusla mottagningar och lika dåliga passningar präglade vår storstjärna under i stort sett hela matchen. Och när hans medspelare runt omkring sökte honom i första hand så dog alldeles för många svenska anfall innan de ens hann starta.

Men det var inte Zlatans fel att vi förlorade. Det var elva spelare i första halvlek som inte förmådde få tag i sina motståndare. Pressen var stundtals obefintlig. Om det var någon slags taktik från Lasse Lagerbäck att vänta in motståndarnas misstag, mental låsning hos spelarna eller ett överlägset bolltrillande Ryssland låter jag vara osagt.
Men intressant är att när Sverige väl stressade ryska backar och målvakt till långa uppspel så rann bollen oftast ut över kortlinjen och vi kunde börja om.

Pajasen Olof Lundhs slutsats var i alla fall klar efter matchen. Lagerbäck har satsat på för gamla spelare. Jag är ganska övertygad om att det är de bästa spelarna som finns i landslaget och när man som Lundh saknar djupare analytisk förmåga är det nästan bara truppen han kan skylla det hela på.
   Men finns det någonting som på förhand inte kritiserades så var det truppen. Den 13:e maj skrev Lundh själv orden "Rätt uttagning" i en krönika på Fotbollskanalen. Idag är det alltså andra tongångar.

Nej, jag tycker inte att det fanns något större fel i spelarmaterialet. Men två saker verkar tydliga.

   1. Sveriges defensiv är överskattad. Jag var irriterad på Petter Hansson efter Spaniens vinstmål och han var ännu värre vid Rysslands 1-0. Mellberg håller en hög jämn nivå men han behöver någon likvärdig berdvid sig. Tyvärr varierar Hanssons insatser allt för mycket.

   2. För första gången verkar Zlatan oumbärlig för ett svenskt anfallsspel. Och när han har en dålig dag då förvandlas Sverige till en blåbärsnation som sätter upp läger utanför eget straffområde.

Expressen försöker i sann populistisk anda kräva Lagerbäcks avgång. Detta med en webb-enkät i ryggen. Det känns inte ens nära.

I Aftonbladet vidrör Jennifer Wegerup lagets höga medelålder vilket förstås inte är orsaken till misslyckandet, men i samma mening nämner hon också alla skador och skavanker. Chippen såg ut att vara i kanonform och tillsammans med Alexandersson var sveriges högerkant den starkaste. Båda försvann och med Zlatans knä att hämma anfallet gick det som det gick.

Det återstår att se om Lagerbäck siktar vidare, men vi kanske ska ge honom, och spelarna några dagar att ladda om. Just nu är det som Lena sa: Det gör ont!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0